Domein

Domaine Chavet
Naam Menetou Salon
Loire, Domaine Chavet
Streek Loire
Substreek Menetou Salon
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 100%  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Menetou-Salon is een kleine appellatie aan de oostelijke Loire vlak onder Pouilly Fumé en Sancerre. Ook hier is de hoofddruif Sauvignon blanc. De smaak is rijk, lekker sappig en met een opvallende frisheid in de afdronk. Ook het tijdschrift "Proefschrift" prijst deze wijn aan: Lichte kleur - zeer fijne neus mooie frisheid, levendig, goed spanningsveld, lichte kruidentoets, veel lengte. Serveertemperatuur 8ºC tot 12ºC
 

Domaine Chavet

Al in de eerste eeuw van onze jaartelling waren er wijngaarden in Menetou-Salon. Snel werd er gezien dat dit terroir zeer geschikt was voor wijnbouw van grote kwaliteit. De familie Chavet was al in de XVIIde eeuw actief als wijnboer. Vandaag zijn ze in het bezit van 23 hectaren wijngaarden die bijzonder goed gelegen zijn. Ze hebben zich weten aan te passen aan de nieuwe tijd met de modernste technieken, en wel met behoud van de traditie. Zeer kundig werk!  

De familie Chavet maakt wijn sinds de 17e eeuw. Het uitgangspunt is respect voor je appellatie, hetgeen heeft geresulteerd in een indrukwekkende lijst van gouden en zilveren medailles. Recent voor hun Menetou Salon in 2012. Hun stijl van wijnmaken heeft als uitgangspunt dat de wijn fruitig en vooral heel fris moet zijn. Een dorstlesser van de eerste orde die zich heerlijk laat smaken bij salades of asperges.