Domein

Tardieu-Laurent
Naam Côtes du Rhone Blanc Becs Fins
Rhône, Maison Tardieu-Laurent
Streek Rhône
Substreek Côtes du Rhône
Type Witte Wijn
Smaak Intens en Romig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Viognier 55%
Grenache Blanc 30%
Roussanne 10%
Clairette 5%
  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Nieuwe aanwinst! Tardieu-Laurent maakt sinds kort een verleidelijke witte Côtes du Rhône. Een voortreffelijke, volgens de internationale wijnpers zelfs 'amazing' witte wijn. De Côtes du Rhône Blanc van Tardieu Laurent is helder, zuiver lichtgeel van kleur. In de geur heeft de wijn zacht rijp fruit, zoals perzik en limoen. De smaak is fris, stevig en mooi in balans. Een zéér evenwichtige wijn. Een fraaie aperitiefwijn en uitstekende combinatie met verfijnde, koude en warme visgerechten. James Suckling: beoordeelde oogstjaar 2017 met 92 punten.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rondje 8Tardieu is een négociant met vooral veel goed rood in de stal. Nu echter ook een keurige Côtes du Rhône Blanc, waar maar weinig op aan te merken valt. Fruit gekleed in wit en zachtgeel. Mild gestemd, pullover dragend. Drinkt alleen bronwater. Spreidt perfecte manieren tentoon, ook aan tafel. Heeft in een handomdraai de sliptong van graten ontdaan. DGH editie: 2018

 

Tardieu-Laurent

 

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.