Domein

Domaine de la Monette
Naam Bourgogne Pinot Noir "En Cortechat"
Domaine de la Monette
Streek Bourgogne
Substreek Bourgogne
Type Rode Wijn
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Pinot Noir 100 %  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Het perceel beslaat 1/3 hectare en is slechts door een zandpad gescheiden van de appellatie Mercurey. De grond is rijk aan kiezels en kalk en ligt op het zuidoosten, waardoor de druiven alle warmte krijgen om mooi rijp te worden. Een heerlijke rode Bourgogne, vol en rond, welke ook nog eens biologisch gecertificiteerd is.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rood 8,5Leuk om te zien dat het Nederlandse stel naar goed Bourgondisch gebruik een ‘lieu-dit’ is gaan benutten. Van een lapje grond dat op een steenworp afstand ligt van appellatie Mercurey. Heeft meer rijp fruit in de vulling dan de ‘normale’. Zwart en rood vormen een sappig geheel. Doorwerkende cassis en kersjes in gezelschap van een stelletje fijnepotgrond-tannines. DGH editie: 2018

 

Domaine de la Monette

Domaine de la Monette is sinds 2007 het trotse eigendom van het Nederlandse echtpaar Roelof Ligtmans en Marlon Steine. Het domein produceerde toen sinds 1996 al geen wijn meerInmiddels heeft het Domaine al een goede naam opgebouwd en wordt het als referentie genoemd voor de appellatie Mercurey. Vanzelfsprekend is dat niet vanzelf gegaan; Er is veel energie gestoken in het renoveren van het domein dat 5,2 hectare beslaat. Ook het nieuw leven inblazen van de productie heeft de nodige krachten gekostEr wordt biologisch gewerkt en ook over de verdere handelingen wordt zeer zorgvuldig nagedacht. Door geen gebruik te maken van chemische middelen is er veel biodiversiteit in de wijngaard. Zonnepanelen leveren de benodigde energie en ook de verpakkingsmaterialen zijn zo min mogelijk milieubelastend.