Domein

Domaine de Léry/Bellier
Naam Cheverny Blanc
Domaine de Léry
Streek Loire
Substreek Cheverny
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 80 %
Chardonnay 20 %


  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Deze heerlijke voorjaarswijn is terug van weggeweest. En niet voor niets. Nadat Cheverny even plaats maakte voor andere speelse zomerwijnen hebben we de verleiding voor dit jaar niet kunnen weerstaan. Een heerlijk sappig glas wijn waarin de rassige limoen en ananassmaken van de Sauvignon perfect combineren met het romige van de Chardonnay.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8,5Van 2015, maar nog très vif, deze klassieke Cheverny-blend met sauvignon blanc en een eierdopje chardonnay. Toegankelijk geel druipfruit. Valt bij velen goed in de smaak en is daarom genomineerd voor ‘Koelkastprinses 2018’. DGH editie: 2018

 

Domaine de Léry/Bellier

Dit familie domein maakt al decennia lang de mooiste Cheverny's. Het domein bezit 40 ha wijngaard met druivenstokken van tenminste 20 jaar oud, sommige percelen zelfs 50 jaar. De druiven worden handmatig geoogst en vervolgens op roestvrijstalen tanks gevinifieerd. Ieder jaar wint Pascal Bellier weer verschillende prachtige prijzen op wijnconcoursen wereldwijd en heeft diverse vermeldingen in de Guide Hachette. Door zijn passie, liefde voor het wijnmakersvak en respect voor zijn wijngaard en de natuur, weet hij ons iedere keer weer te verrassen en te boeien met spannende, expressieve wijnen. Gekozen voor de KLM World Business Class.