Domein

Domaine Breton
Naam Bourgueil "La Dilettante" Vin Nature
Domaine Breton
Streek Loire
Substreek Bourgueil
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cabernet Franc 100 %  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

What you see is what you get bij deze wijn. Een vin nature van 100% Cabernet Franc! Zonder additieven gemaakt. De rijping van de wijn vindt plaats in een prachtig holistisch cementen eivormige tank. Deze cuvée toont een sterk fruitig karakter van de Cabernet Franc druif met rozen aroma's en wat meer structuur dan de meest Bourgueils. De smaak is rijp met sappig bessenfruit. Ook om licht gekoeld van te genieten op een warme zomerdag.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rondje 9,5Dilettante. Amateur? Mijn tante! Geuzennaam. Om Catherine en Pierre Breton draait het in Bourgueil zo’n beetje. Bezongen door Kermit Lynch, wijnreisleider avant la lettre. Lees zijn klassieker Adventures on the Wine Route. Breton. Geliefd door cabernet francisten. Geadoreerd door puristen. Door streng in de zwart leer zijnde fundamentalisten. Door aanhangers van het oorspronkelijke. Cabernet Franc zoals alleen de Bretons ’m kunnen en durven maken. Authentiek maar niet antiek. Open de fl es en ontdek het duistere van schoorsteenvegende bramen. De straff e sapstromen. Het diepdonkere van apothekerslaurierdrop. ‘Reis mee naar het middelpunt der aarde’-tannines. Cabernet Franc van vreemde zoeten vrij. DGH editie: 2018

 

Domaine Breton

Catherine en Pierre Breton zijn "bon vivants vignerons". Zij zijn gepassioneerd in alles wat ze doen en ondernemen en ze worden wereldwijd geroemd om hun persoonlijke aanpak en bijzondere wijnen waarin de zuiverheid van het fruit voorop staat. Het domein behelst 11 hectares aan wijngaarden in het oosten van Bourgueil in het dorpje Restigné. Ze maken prachtige en eigenzinnige Bourgueil en Chinon en ook nog een beetje Vouvray. De cuvées zijn jong al zeer charmant maar hun potentieel in de tijd is meer dan reëel. De Bretons hebben al in 1994 besloten volledig biodynamisch te gaan werken nadat zij al een paar jaar eerder hun biologische certificering als een van de eersten mochten ontvangen. In feite zijn zij hiermee internationale iconen geworden in de "Vin Nature" beweging.