Domein

Château Cabidos
Naam Cabidos Doux
"Cuvée Les Anesses"
Streek Sud-Ouest
Substreek Comté Tolosan
Type Dessert | Zoet
Smaak Zoet
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Petit Manseng 100 %  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2026
 

Wijnomschrijving

Een heerlijke dessertwijn gemaakt van de Petit Manseng druif. Een dergelijke wijn zo verfijnd vind je niet snel. De geur is rijk, vol rijpe ananas en gedroogd fruit. Met 80 gram restsuiker per liter is de stijl mediumsweet. De wijn ondergaat een rijping op vat van 8 tot 10 maanden. De mooie zuren zorgen voor een prachtige gebalanceerde wijn.

Decantor schreef een geweldig artikel over deze wijn »

Decanter is hét wijn magazine, de wijn bijbel, zoals het liefkozend wordt genoemd. 's Werelds bekendste en eerste aanloophaven voor wijn nieuws van over de hele wereld. Het wordt geschreven door de befaamde wijn critici, en de voorspellende uitspraken worden door wijnliefhebbers gretig ontvangen.

 

Château Cabidos

Château Cabidos ligt in super Sud-Ouest Frankrijk, zoals ze het zelf graag noemen. Het chateau beslaat 9 hectare, waarvan 7 hectare aangeplant zijn met de inheemse Petit Manseng druif. De oogst vindt zeer laat in het seizoen plaats en alle druiven worden handmatig geplukt. De wijnmaakster van dit chateau, Meo Sakorn-Sériès, is van Thaise afkomst. Naast wijnmaakster mag zij ook de titels Maître de Chai en Chef de Culture op haar cv schrijven. 

Het chateau kent een geschiedenis die terug gaat tot aan de 13e eeuw, toen  Navarra een koninkrijk was dat net zo machtig was als dat van Frankrijk. Gelegen in Béarn, net buiten de appellatie Jurancon. Het domein Viticole du Château de Cabidos maakt vooraanstaande wijnen en is met name gespecialiseerd in zoete en droge wijnen van de Petit Manseng druif. Daarnaast maakt dit huis ook wijnen van de Syrah, Chardonnay en Sauvignon druiven.