Domein

Château Rocher Corbin
Naam Les Promesses de Rocher-Corbin
Montagne Saint-Emilion
Streek Bordeaux
Substreek Montagne Saint-Emilion
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 85 %
Cabernet Franc 10 %
Cabernet Sauvignon 5 %

  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Deze tweede wijn van Château Rocher Corbin bestaat pas sinds 2005 en wordt voornamelijk gemaakt van het fruit van de jongere wijnstokken van het Château. Prachtig fonkelend in het glas. In de neus rood fruit welke de smaak in de mond al aankondigen. Licht kruidig, vleugje tabak en een aangename adronk waarin witte peper en walnoot. Harmonieus van structuur met een uitzonderlijke frisheid. Een smaakvolle en mooie wijn om heerlijk samen met vrienden van te genieten.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rood 8,5Tweede wijn van Rocher Corbin terwijl deze toch de belofte gestand doet van eerste keus bessenfruit kranige kersen, lauriervertier en dun gesneden tannines. DGH editie: 2018

 

Château Rocher Corbin

Philippe Durand, de eigenaar van dit domein, laat zich kenmerken door het jaarlijks uitbrengen van een klasse product, ongeacht de goede of slechte gang van de jaargetijden. Dit kan hij dankzij zijn grote oplettendheid en dagelijkse zorg in de wijngaarden om de rendementen laag te houden (taille courte, effeuillage, vendange en vert). Manuele oogst enkel bij optimale rijpheid van de druiven; dit wordt dagelijks getest. Dubbele sorteertafel waardoor enkel gave druiven gevinifieerd worden gebruik makend van moderne technieken. Het resultaat: diep gekleurde wijnen met volle aroma's van rijp fruit, zachte tannines en mooi bewaarpotentieel.