Domein

Les Heritiers du Comtes Lafon
Naam Mâcon-Villages
Les Héritiers du Comte Lafon
Streek Bourgogne
Substreek Mâcon
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 100%  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Een fruitige wijn met een open karakter en heerlijk aromatisch. Super als aperitief. Het fruit komt uit de wijngaarden in Mâcon, Mâcon Villages en Viré Clessé.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 9-Lafon, een van de meest gewilde, beroemde en gereputeerde producenten in Meursault, heeft ook een trapveldje bemachtigd in Mâcon-Villages. En maakt daar wit dat zijn reputatie schraagt. Rijp, zacht, rond fruit. Afslag dat naar een bospad leidt, paddenstoeltjes aan beide zijden, nootjes onder de zolen. Verrassend: ondanks het feit dat dit nu niet bepaald een drukbezochte route is, staat er aan het eind toch een ijskar waar vanilleroomijs en citroen wordt verkocht. DGH editie: 2015

 

Les Heritiers du Comtes Lafon

Als er één naam in de Bourgogne is die traditie, innovatie en een onnavolgbaar meesterlijke omgang met de druivensoort Chardonnay verenigt, dan is het wel Comte Lafon. Dominique Lafon is de onbetwiste koning van de Meursault; zijn wijnen staan op alle grote tafels in de wereld. De nauwkeurig gevinifieerde Meursaults van dit wereldklasse wijngoed zijn zeldzaam en worden door Bourgogne liefhebbers aanbeden. Dominique leidt het familie Domaine in Meursault al vele jaren. Het was dan ook geen verrassing voor ons dat hij zijn vakmanschap ook zou aanwenden in de Maconnais, wat door kenners gezien wordt als het boeiendste stukje zuidelijke Bourgogne. In 1999 besluit Dominique wijngaarden in de Maconnais aan te kopen. Maar liefst 14 ha, Maconnais verdeeld over diverse percelen en 7,5 ha Viré Clessé. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van smaak. Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, die van een klein eigen wijngoed stamt dat beschikt over het beste terroir en daarom een van de meeste complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie is. Insiders zien in hem een kandidaat voor de premier cru-status.