Domein

Château Ollieux Romanis
Naam Capucine Rouge
Sud de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Sud de France
Type Rode Wijn
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Syrah 25%
Grenache Noir 25%
Mourvèdre 25%
Carignan 25%
  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Om de aroma's en smaaksensaties volledig tot zijn recht te laten komen worden de druivenschillen kort geweekt. Hierdoor heeft deze nieuwe loot aan de stam van Ollieux Romanis een zacht fluwelen smaak vol sappig rood fruit met als resultaat een zalig doordrinkbare wijn voor alledag. Zoals bij vele grote wijnen in Bordeaux, waar het fruit van de jonge wijnstokken gebruikt wordt voor een tweede wijn, past Ollieux Romanis dit toe bij deze Capucine.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rood 8Koel te drinken rood. Soepel, volop fruit, lichtkruidig. Nergens moppertannines. Geen monkelbitters. DGH editie: 2015

 

Château Ollieux Romanis

Ollieux Romanis ligt in Boutenac, één van de weinige Cru’s in de regio, net ten zuiden van het dorp Corbières in de Languedoc. Met een oppervlakte van ongeveer 130 hectare is het één van de grootste particuliere wijnhuizen in Corbières. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in Les Ollieux heeft gevestigd. Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingstone. Naast Carignan, Cinsault, Grenache Noir, Syrah, Marsanne en Roussanne, cultiveren de Bories ook Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Grenache Gris, Merlot en Mourvèdre. Er wordt ook een VdP-label op instapniveau geproduceerd: Capucines.
Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed.