Domein

Domaine Daniel Bouland
Naam Morgon "Corcelette" Vieilles Vignes
Domaine Daniel Bouland
Streek Beaujolais
Substreek Morgon
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Gamay 100%  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Deze cru is afkomstig van een perceel met 40 jaar oude wijnstokken. Het terroir bestaat uit zand vermengd met vuursteen en graniet. De smaak is toegankelijk en vult de mond met de aroma's van zwarte kersen en bosbessen. Lekker zwoel en zijdezacht met een lichte kruidigheid. Niet voor niets staan importeurs in de rij voor deze nieuwe generatie Beaujolais. Nog niet zo lang geleden waren contre coeur gewend aan cru's die niet of nauwelijks van elkaar verschilden, makkelijk wat zoetig en voor de echte wijnliefhebber niet interessant. Daniël Bouland heeft met dit imago volledig afgerekend. Het is druk op zijn erf.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 8,5Krachtige, aardse bio-bourgogne. Zwart en kruidig braamgeweld met flinke toef poedertannines. Van een Nederlands stel dat verliefd werd op de Bourgogne en na een carrière in de informatique een domein wist te bemachtigen in Mercurey waar in 1996 de wijnproductie stil was gelegd. Na een opleiding aan de wijnschool gingen Roelof en Marlon de vijf hectaren biologisch te lijf. Sinds 2009 komen er weer mooie bourgognes van La Monette. Mogen ‘we’ best een beetje trots op zijn. DGH editie: 2019

 

Domaine Daniel Bouland

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van handgeoogste druiven van zeer oude Gamay stokken in de lieux dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, Beaujolais in zijn puurste vorm.

Zo ook zijn verleidelijke Chiroubles. De wijngaarden liggen circa 400 meter boven de zeespiegel en Chiroubles is met 400ha in totaal een kleine appellatie ingeklemd tussen Morgon en Fleurie. De puurheid spat er van af. Een combinatie van wilde aardbeien en frambozen verpakt in een zijdezachte frisheid, die je smaakpapillen doet verlangen naar de volgende slok.