Domein

Domaine Daniel Bouland
Naam Morgon "Delys" Vieilles Vignes
Domaine Daniel Bouland
Streek Beaujolais
Substreek Morgon
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Gamay 100%  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Een zeer verleidelijke wijn met een 'velvety' structuur en een prachtige concentratie. Fris en crisp in de aanzet, met dat kenmerkende knappende paarse fruit als kersen, pruimen en bramen. Prachtige balans tussen het fruit, de frisse tonen en de rijpe tannines. Dit is met recht een Cru uit de Beaujolais!
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 8-Daniel Bouland maakt fruitige oldskool-Beaujolais die nog kan liggen. Daniel heeft twee Morgons, de Corcelette en de Delys, beide van oude stokken, die licht van elkaar verschillen. De Corcelette is wat schraal dit jaar. De Delys 2016 heeft fris zwart fruit met wat rokerigheid, kruiden en serieuze, bitterende zuren. De Côte de Brouilly is dit jaar het toegankelijkst. DGH editie: 2018

 

Domaine Daniel Bouland

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van handgeoogste druiven van zeer oude Gamay stokken in de lieux dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, Beaujolais in zijn puurste vorm.

Zo ook zijn verleidelijke Chiroubles. De wijngaarden liggen circa 400 meter boven de zeespiegel en Chiroubles is met 400ha in totaal een kleine appellatie ingeklemd tussen Morgon en Fleurie. De puurheid spat er van af. Een combinatie van wilde aardbeien en frambozen verpakt in een zijdezachte frisheid, die je smaakpapillen doet verlangen naar de volgende slok.