Domein

Château Ollieux Romanis
Naam Ollieux Romanis Rouge ''Cuvée Classique''
in luxe geschenkdoos à 1 fles
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Corbières
Type Geschenken
Smaak Kruidig en Intens
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Carignan 40 %
Grenache Noir 30 %
Syrah 30 %

  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Deze voortreffelijk gemaakte wijn van Château Ollieux bewijst de klasse van dit toonaangevende domaine in de Corbières. De kleur in donkerrood. Het aroma van paars fruit als cassis stijft uit het glas. De smaak is gul en vriendelijk met een zwoele finale die zo lekker is dat de fles leeg is voor u er erg in heeft.
 

Château Ollieux Romanis

Ollieux Romanis ligt in Boutenac, één van de weinige Cru’s in de regio, net ten zuiden van het dorp Corbières in de Languedoc. Met een oppervlakte van ongeveer 130 hectare is het één van de grootste particuliere wijnhuizen in Corbières. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in Les Ollieux heeft gevestigd. Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingstone. Naast Carignan, Cinsault, Grenache Noir, Syrah, Marsanne en Roussanne, cultiveren de Bories ook Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Grenache Gris, Merlot en Mourvèdre. Er wordt ook een VdP-label op instapniveau geproduceerd: Capucines.
Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed.