Domein

Château Le Crock
Naam Château Le Crock
Saint-Estèphe, Cru Bourgeois
Streek Bordeaux
Substreek Saint-Estèphe
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cabernet Sauvignon 60 %
Merlot 25 %
Cabernet Franc 10 %
Petit Verdot 5 %
  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2029
 

Wijnomschrijving

Robijnrood van kleur, zwarte bessen, pruim en een lichte hint van cederhout en vanille in de neus. Een stevige structuur en een mooie ronde afdronk. De wijn kent een groots bewaarpotentieel. De eigenaren van Château Le Crock zijn tevens eigenaar van het befaamde Château Léoville Poyferré in Saint-Julien. De wijnen van deze beide châteaux worden gemaakt door hetzelfde team van wijnmakers. La Revue du Vin de France over oogstjaar 2014:
"Attractive and fleshy with plump fruit, this wine is both ripe and fresh. A bottle of pleasure for the future, with an affordable side."- Revue du Vin de France, June 2016
 

Château Le Crock

Château Le Crock bevindt zich in de appelation Saint-Estèphe in de Bordeaux. Het Château werd begin 19e Eeuw gebouwd en werd in 1903 eigendom van de familie Cuvelier. Zij voegden later ook het zeer befaamde Château Léoville Poyferré in Saint-Julien aan hun bezittingen toe. Op beide domeinen is hetzelfde team van wijnmakers verantwoordelijk. De wijngaarden, gelegen tussen de wijngaarden van Château Cos d'Estournel en Château Montrose, zijn 32 hectare groot. De bodem is een variatie van grind, zand en klei; een ideale combinatie voor zowel een goede drainage en de mogelijkheid om warmte vast te houden als ook het behoud van een natuurlijke watervoorraad. De oogst gebeurt manueel, plot voor plot. Het Château brengt ook een tweede wijn op de markt; Château La Croix Saint-Estèphe. Deze wordt op dezelfde wijze en met dezelfde passie en kennis vervaardigd als hun eerste wijn.