Domein

Domaine Huet
Naam Vouvray Le Mont Moelleux 1ère Trie
Domaine Huet
Streek Loire
Substreek Vouvray
Type Dessert | Zoet
Smaak Aromatisch en Zoetig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chenin Blanc  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2031
 

Wijnomschrijving

Diepgeel van kleur. Prachtige geur van honing, appel en een hint van kaneel. Deze wijn heeft een milde zoetheid en een uitzonderlijke complexiteit door de pourriture noble.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8,5Van 2015, maar nog très vif, deze klassieke Cheverny-blend met sauvignon blanc en een eierdopje chardonnay. Toegankelijk geel druipfruit. Valt bij velen goed in de smaak en is daarom genomineerd voor ‘Koelkastprinses 2018’. DGH editie: 2018

 

Domaine Huet

Al vele decennia is het Domaine Huet de standaard in de Vouvray. Huet maakt uitsluitend zeer exclusieve wijnen van de Chenin Blanc. De totale oppervlakte is 35 hectare verdeeld over de wijngaarden Le Haut Lieu, Le Mont, Le Clos du Bourg en 5 ha. in Vodanis, in de gemeente Rochecourbon. De meeste wijnstokken hebben een leeftijd tussen 30-50 jaar. De weelderige wijnen van dit deel van de Loire zijn niet alleen rijk en verleidelijk v.w.b de zoete (Moelleux) versies maar ook ook strak met een verfijnde mineraliteit. De culinaire combinaties zijn talloos vanwege de unieke smaak die de Chenin hier en vooral bij Huet geeft. Vergelijk dit maar eens met een Chenin uit Zuid-Afrika die veel minder breed zijn. Met gemak kan een wijn van Huet 30 jaar oud worden zonder een spoortje vermoeidheid. Een heel bijzondere wijn uit een boeiende streek aan de oevers van de Loire.