Domein

Château Giscours
Naam Petite Sirène - Bordeaux
in luxe geschenkkist à 1 fles
Streek Bordeaux
Substreek Médoc
Type Geschenken
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cabernet Sauvignon 55 %
Merlot 45 %


  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2025
 

Wijnomschrijving

Mooi diep rood van kleur. Aroma's van zwarte bessen, bramen en wat toast doen u verlangen naar de eerste slok. Sappig kersenfruit en pruimen in de smaak, omgeven door tonen van knapperig brood met in de finale pittigheid van een pepertje en wat drop. Heerlijk glas bij de maaltijd of om zo van te genieten. Gemaakt door het team van Château Giscours wat garant staat voor een constante kwaliteit.
 

Château Giscours

Giscours was in een bedenkelijke staat toen Nicolas Tari het verwierf in 1954. Er volgden forse investeringen en de kwaliteit ging met sprongen vooruit. In 1995 kwam Giscours in bezit van de Nederlandse
grootgrutter (supermarkten o.m. Super de Boer en Edah) Eric Albada Jelgersma die hier net als op zijn andere bezitting Château du Tertre zeer fors investeerde in de kwaliteit verder door een rigoreus her-en bijplantingsprogramma. De kelders werden vergoot en er wordt gewerkt met de modernste technieken. Vandaag de dag is Giscours weer “de grand seigneur” die het ooit was en een 3e cru waardig. Met 200 ha waarvan 80 ha wijngaard één van de grootste bezittingen in de Médoc.