Domein

Château Le Crock
Naam Château La Croix Saint-Estèphe
2ème vin de Château Le Crock
Streek Bordeaux
Substreek Saint-Estèphe
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 45 %
Cabernet Sauvignon 32 %
Cabernet Franc 20 %
Petit Verdot 3 %
  Drinkbaar vanaf 2016
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Dit is de tweede wijn van Château Le Crock. Een gerenommeerd Château ingeklemd tussen de twee blockbuster wijnen van Saint-Estèphe, Montrose en Cos d'Estournel. Merlot is hier de motor aangevuld met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en een klein beetje Petit Verdot. Een opvoeding van Frans eikenhouten fusten geeft deze scharlaken rode wijn met een markante smaak van rood fruit. Pittig en mooi in balans met aangename tanninen, typerend voor Saint-Estèphe. Een met goud bekroonde wijn van de equipe die ook verantwoordelijk is voor Léoville Poyferré.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8Pilet is de Bordeaux met de zachte B. Wit voor ieder moment. Niet te zuur, niet te rond. Aangenaam glas met of zonder begeleidende spijs. Kan altijd en overal. Om vrienden mee te maken op de camping. Als huiswijn in uw koelkast. Of om de tijd te doden in de wachtkamer bij de fysiotherapeut. DGH editie: 2018

 

Château Le Crock

Deze wijn komt uit de streek Bordeaux, het gedeelte Haut-Médoc met de appellation Saint-Estèphe, Cru Bourgeois. Gelegen tussen het Château Cos d´Estournel en Château Montrose, (beide zijn "2nd Classified") wordt hier sinds 1855 Château Le Crock geproduceerd. De familie Cuvelier kocht het Château in 1903. Vervolgens werden ook nog Château Camensac (Haut-Médoc) en het zeer gereputeerde Château Léoville Poyferré (Saint Julien) aan de bezittingen toegevoegd. Château Le Crock is één van de beste wijnen van zijn appellatie en kan de uitdaging met menig topchâteau in de Médoc met gemak aan. De tweede wijn, Château La Croix Saint-Estèphe, wordt gemaakt op dezelfde methode en met dezelfde passie als alle andere wijnen van de familie Cuvelier. Hand geoogst en meerdere selecties van alleen de beste druiven tijdens de oogst worden ook voor de tweede wijn toegepast.