Domein

Château Angludet
Naam La Réserve d'Angludet
Margaux, 2e Vin du Château Angludet
Streek Bordeaux
Substreek Margaux
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot

  Drinkbaar vanaf 2016
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Angludet behoort tot onze favoriete wijnen uit de Margaux. Zoals bij alle grote Bordeaux wordt ook hier een tweede wijn gemaakt op exact dezelfde wijze als de eerste wijn. De jonge stokken Cabernet- Sauvignon, Merlot en Petit Verdot leveren nu de druiven voor La Réserve d'Angludet die uiteindelijk later voor de eerste wijn worden gebruikt. Typerend voor Angludet is de zwoele, weelderige smaak van bosvruchten, cassis, pruimen en kruiden. Hoewel nog jong, is de wijn toch al vol finesse en charme en kan goed vanaf 2016 gedronken worden.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 9Uiterst drinkbare Margaux uit 2012 van négociantenfamilie Sichel. In Margaux is de bovenlaag van de bodem dunner dan elders in de Haut-Médoc. Hoofdzakelijk grove kiezels met een uitstekende afwatering, maar weinig te eten voor de stokken. Dat maakt dat wijnen in Margaux sneller soepel genoeg zijn om prettig te kunnen drinken, maar ook dat in slechte, natte jaren de wijnen nogal ‘dun’ kunnen zijn. Hier niet het geval. Flexibel rood fruit, verleidelijk en zwoel. Geen comfort food, maar comfort wine. Kersen en cassis met ragfijne tannines. Klein sigarenkistje met mentholzweem. Neusje van de zalm, terwijl dit niet eens de eerste, maar hun tweede wijn is, afkomstig van de jonge stokken. DGH editie: 2017

 

Château Angludet

Een absoluut spectaculair wijngoed onder leiding van Hubert de Bouard, eigenaar van Château Angelus, Saint-Emilion Grand Cru Classé A. Angludet is één van de oudste bezittingen in de Médoc. Het gerestaureerde kasteel dateert uit het midden van de 12e eeuw en is in bezit van de zeer gerespecteerde Bordeaux familie, Sichel. Peter Sichel begon in 1961 met de voortzetting van een glorieus verleden van het Château en bracht het in veertig jaar tot een zeer gevraagde wijn voor liefhebbers over de gehele wereld met export naar 60 landen. Toen Benjamin Sichel de leiding overnam in 1989 begon de transformatie naar biodynamie waarin de natuur zijn werk doet en de wijnmaker de middelen biedt om de balans in het natuurlijk proces in de wijngaarden te garanderen. De oppervlakte is 32 ha en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 25 jaar. De wijn krijgt een fust lagering van 12 maanden en wordt niet gefilterd. 1/3 van de fusten wordt ieder jaar vernieuwd.