Domein

Clos Floridène
Naam Clos Floridène, Rouge
Graves
Streek Bordeaux
Substreek Graves
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cabernet Sauvignon 80 %
Merlot 20 %


  Drinkbaar vanaf 2016
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

De wijngaarden in dit deel van de Graves hebben veel overeenkomsten met de aangrenzende gemeente Barsac, waar enkele van de mooiste zoete wijnen vandaan komen. In 1982 vond er een intensief herplantingsprogramma plaats. De wijn wordt vergist op eikenhouten fusten waarvan 1/3 nieuw is en verleidt door zijn zuiverheid en verrukkelijk fruit. Vanille, tabak en cederhout zijn fraai in balans met de smaak van zwarte en rode vruchtjes en markeert het bouquet van deze verfijnde en evenwichtige wijn die gemaakt wordt door de gerespecteerde familie Dubourdieu. Denis Dubourdieu vergaarde vooral veel roem met sublieme witte Bordeaux wijnen (oa Clos Floridène blanc), en als consultant van vele topchâteaux wereldwijd.
 

Clos Floridène

''Un savoir-faire Bordelais''.  Denis Dubourdieu is een zeer belangrijk persoon in de Bordeauxstreek. Zowel bekend door zijn verschillende hooggewaardeerde wijn Châteaux als door zijn kundigheid en kennis in de wijnbouw. Hij is werkzaam als professor in Oenologie aan de Universiteit van Bordeaux en werkzaam in o.a. Clos Floridène om u van zijn mooiste wijnen te laten genieten.

Het terroir van Clos Floridène, gelegen in de gemeente Pujols sur Ciron in de Graves, is bijzonder geschikt voor de wijnbouw en zorgt voor de meest verfijnde wijnen en sublieme wijnen. De naam Floridène is afgeleid van de voornamen van de huidige eigenaren, Florence en Denis Dubourdieu.