Domein

Tardieu-Laurent
Naam Châteauneuf du Pape Blanc Vieilles Vignes
Rhône, Maison Tardieu-Laurent
Streek Rhône
Substreek Châteauneuf-du-Pape
Type Witte Wijn
Smaak Intens en Romig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Grenache Blanc 50%
Roussanne 50%


  Drinkbaar vanaf 2016
Houdbaar t/m 2024
 

Wijnomschrijving

Een sterk karakter. Deze wijn is breed en complex in de hoeveelheid exotische fruit aroma's. Zeer compleet, krachtig en veel lengte in de afdronk. Voor de echte wijnliefhebber. Rijk geschakeerde wijn waarbij fruit en hout een lange afdronk geeft. Perfect in balans.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8+Tardieu is een négociant met vooral veel goed rood in de stal. Hier treffen we een echte Châteauneuf-du-Pape blanc, waar u even voor moet gaan zitten. Bonk van een wijn. Hooiig. Proef ’m en giet ’m dan in een karaf. Kunt u zelf ook even op adem komen. Wit fruit, met hout bestiert, rokerig en ronkend. Wit en geel fruit met vanillestipjes. Staat goed bij een witlederen bank. DGH editie: 2019

 

Tardieu-Laurent

 

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.