Domein

Tardieu-Laurent
Naam Crozes Hermitage, Vieilles Vignes
Rhône, Maison Tardieu-Laurent
Streek Rhône
Substreek Crozes-Hermitage
Type Rode Wijn
Smaak Kruidig en Intens
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Syrah 100 %  Drinkbaar vanaf 2016
Houdbaar t/m 2027
 

Wijnomschrijving

100% Syrah van 60 jaar oude wijnstokken. Meer fruit dan mineraliteit. De wijn is gemaakt van prachtig rijp en vol fruit. Dit is duidelijk terug te proeven door zijn concentratie en volume. Heerlijk kruidig met olijvenbitter en mooie animale tonen. De smaak heeft bijna iets ziltigs. Puur en authentiek.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rood 8+Puur syrah van de noorderlijke Rhône van oude stokken. Gaat goed gekleed in donker robijnrood. Corsage van witte peper en wat kruiderij. Tannines zijn reeds afgeschoren, en door regelmatig bezoek aan de sportschool is het fruit nog soepel en vol energie. Wasbordje van bramen, spierballen van blauwe bessen. Moeiteloos. DGH editie: 2018

 

Tardieu-Laurent

 

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.