Domein

Château de France
Naam Château de France Blanc
Graves, Pessac-Léognan
Streek Bordeaux
Substreek Pessac-Leognan
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 70 %
Sémillon 30 %


  Drinkbaar vanaf 2015
Houdbaar t/m 2019
 

Wijnomschrijving

van witte bloemen vermengd met een ingetogen mineraliteit en frisheid. Verfijnd tot in detail waardoor de wijn zowel als aperitief maar zeker ook in combinatie met gerechten de liefhebber versteld doet staan. De Semillondruif geeft de wijn een vriendelijk karakter en met de Sauvignondruif (70%) vormt dit een geheel als het vierjaargetijdenconcert van Vivaldi; speels, opwindend en harmonieus. Zo hoort witte Bordeaux te zijn.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 9Het rood in optima forma. Het wit gelijkgestemd. Prachtige witte Pessac-Léognan. Delicate citroen, snufje Himalaya-zout. Bestrooid met de mooiste hazelnootjes, licht geroosterd. Precies de juiste balans. Fris en complex. Vive la France! DGH editie: 2018

 

Château de France

Château de France dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd op de fundering van een oud landhuis met gewelfde kelders. Nadat diverse nobele families het kasteel hadden bewoond was het Jean-Henri Lacoste die het kasteel en wijngaarden zijn huidige omvang gaf. De wijnproductie in de Graves is de oudste van geheel Bordeaux en bestaat al 2000 jaar.
Zoals vele grand cru’s in de Graves, bleef Château de France in de schaduw van de bekende grote Châteaux in Bordeaux. Dit duurde tot 1975 toen Bernard Thomass in het kasteel kocht zonder het gezien te hebben. Wat begon als een avontuur werd later een passie die Château de France de status van topwijn gaf die het nu heeft. Bernard’s eerste aanpak was de wijngaard die volledig herplant werd waarna de kelders werden aangepakt. De rode wijnen zijn bekend vanwege hun kracht en elegantie. De witte wijnen zijn voornaam, zacht, intens en kunnen een respectabele leeftijd krijgen. Culinair een uitdaging voor elke topchef. De appellatie Pessac-Léogan omvat 60 Châteaux waarvan er 15 de status cru classé hebben.