Domein

Les Heritiers du Comtes Lafon
Naam Viré-Clessé
Les Héritiers du Comte Lafon
Streek Bourgogne
Substreek Mâcon
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 100 %  Drinkbaar vanaf 2014
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Fonkelend helder groengeel in het glas. Het weelderige bouquet vertoont een complexe wisselwerking tussen exotisch fruit en rijpe steenvruchten met een bijna bruuske mineraliteit en fijne kruidig- heid. In de mond temperamentvol, kruidig en volumineus, daarbij opnieuw beteugeld door steenachtige doortastende mineralige aspecten. Een klasse wijn! De afdronk is ongelooflijk fijn, delicaat. Een aristocratische chardonnay.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 9Lafon is een gewilde, beroemde en gereputeerde producent in Meursault. Wat gaat het jubeljaar 2015 ons brengen? Rechtdoorzee-zuren, strenge ananas, kittige koele peer. En ja! Daar zijn ze: die flinters flint. Beter kan een mens zich niet wensen voor dit geld. Koopje. DGH editie: 2019

 

Les Heritiers du Comtes Lafon

Als er één naam in de Bourgogne is die traditie, innovatie en een onnavolgbaar meesterlijke omgang met de druivensoort Chardonnay verenigt, dan is het wel Comte Lafon. Dominique Lafon is de onbetwiste koning van de Meursault; zijn wijnen staan op alle grote tafels in de wereld. De nauwkeurig gevinifieerde Meursaults van dit wereldklasse wijngoed zijn zeldzaam en worden door Bourgogne liefhebbers aanbeden. Dominique leidt het familie Domaine in Meursault al vele jaren. Het was dan ook geen verrassing voor ons dat hij zijn vakmanschap ook zou aanwenden in de Maconnais, wat door kenners gezien wordt als het boeiendste stukje zuidelijke Bourgogne. In 1999 besluit Dominique wijngaarden in de Maconnais aan te kopen. Maar liefst 14 ha, Maconnais verdeeld over diverse percelen en 7,5 ha Viré Clessé. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van smaak. Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, die van een klein eigen wijngoed stamt dat beschikt over het beste terroir en daarom een van de meeste complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie is. Insiders zien in hem een kandidaat voor de premier cru-status.