Domein

Château Cheval Blanc
Naam La Tour du Pin
Saint-Emilion, Grand Cru Classé
Streek Bordeaux
Substreek Saint-Emilion
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 80 %
Cabernet Franc 20 %


  Drinkbaar vanaf 2011
Houdbaar t/m 2023
 

Wijnomschrijving

Deze prachtige wijn wordt gevinifieerd door d emensen van Cheval Blanc. het is een zacht fluweligewi jn die groeit in het glas. Absoluut hoge kwaliteit
 

Château Cheval Blanc

Er was een tijd dat Cheval Blanc een bescheiden rol speelde maar wel al het grote potentieel had om een legendarische wijn te worden. Het was in deze periode 1834-1871, dat het Château zijn eerste pagina’s schreef in de geschiedenis en de aanzet gaf tot de superstatus van nu. In 1954 ontving Cheval Blanc de hoogst mogelijke onderscheiding, die van 1e Grand Cru Classé A en heeft die nog steeds.
Nu maakt het Château deel uit van de luxe groep LVMH met onder meer de andere iconische wijn Château d’Yquem en Champagne Krug.
Het château ligt binnen de gemeentegrenzen van het pittoreske dorpje Saint-Emilion, dicht tegen de appellatie van Pomerol. De 37 hectaren omvattende wijngaard is beplant met Cabernet Franc en Merlot, waarvan de eerste tevens de belangrijkste is. De dagelijkse leiding is in handen van Pierre Lurton, die uit een zeer bekende familie komt van wijnmakers en château-eigenaren. Zijn jarenlange ervaring en kunde zorgen ervoor dat Cheval Blanc één van de meest begeerde wijnen van de wereld is en blijft.